Jennifer Willems

Net als vele van haar leerlingen ging Jennifer toen ze 4 jaar werd naar kleuterballet. Toen ze doorstroomde naar de klassieke balletlessen werd haar passie voor dans geboren. Net 10 jaar oud ging ze naar de Nel Roos Academie in Amsterdam. Vanaf die tijd stond haar hele leven in het teken van dans. Na school tijd volgt ze balletlessen, maar

ook in de weekenden was ze er druk mee. Als Jennifer naar de Middelbare school gaat, volgt ze naast de reguliere 

lessen ook de Vooropleiding dans in Arnhem. Na het behalen van haar middelbare school diploma verhuist 

ze naar Tilburg om daar haar dansopleiding te voltooien.

Jennifer is afgestudeerd aan de HBO Fontys Hogeschool voor de kunsten te Tilburg als dansdocent Klassiek 

ballet en Jazz Dance. Na haar afstuderen heeft ze jaren lang leiding gegeven aan een grote balletschool in 

Vlijmen. Daarnaast heeft ze o.a. les gegeven Op balletscholen in Cuijk, Breda en Hengelo. Ook blijft ze werken aan haar eigen technieken door het volgen van diverse stages en cursussen in binnen en buiten land. De laatste jaren heeft Jennifer zich steeds meer gespecialiseerd in hoe mensen leren, hoe dans kan bijdragen in een leerproces. Ze heeft diverse cursussen gevolgd voor jonge doelgroepen als peuters en kleuters, voor dans in het taal en reken onderwijs. Verder heeft ze zich meer verdiept in power yoga en bewegingslessen voor volwassen boven de 55 jaar.

Sinds 2007 geeft ze leiding aan haar balletschool in Rijssen. In 2010 is Jennifer ook begonnen met les geven aan Balletschool Dorothee Diepeveen en heeft in 2011 de balletschool overgenomen. Naast haar reguliere lessen geeft Jennifer ook danslessen op basis en middelbare scholen. Inmiddels heeft Jennifer ruim 25 jaar ervaring in les geven aan jong en oud. Nog steeds staat haar leven in het teken van dans. Het is een passie voor het leven geworden. Ze geeft met veel plezier de ballettechniek door aan jonge dansers. Ze vind het fijn dat ze in al die jaren vele leerlingen heeft kunnen inspireren om ook verder te gaan in het dansvak. Diverse leerlingen van de balletscholen zijn door gestroomd naar een van diverse dansopleidingen in het land. Ook leerlingen die een uurtje fijn willen dansen in de week kunnen bij haar terecht. Ze kan, door dat de balletschool met kleine groepen werkt de leerlingen veel individuele aandacht geven. Jennifer ziet ballet als een kunstvorm, vandaar dat ze er voor gekozen heeft niet mee te doen aan de diverse danswedstrijden die in het land worden gegeven. Wel werken we een de twee jaar toe naar een grote balletvoorstelling. In het andere jaar zullen de oudere leerlingen zich presenteren in een eindpresentatie. Tevens organiseert ze diverse uitstapjes met de balletschool. Zo zijn we het afgelopen jaar op bezoek geweest bij Het Nationale ballet en hebben de leerlingen de mogelijkheid om soms met een aantrekkelijke korting mee te gaan naar een balletvoorstelling. Het afgelopen jaren hebben we zo Het Zwanenmeer bezocht. In de lessen hier voor afgaand is er aandacht besteed aan dit balletverhaal. 

Dorothee Diepeveen

Dorothee is inmiddels een begrip geworden in Borne en omstreken. Jarenlang heeft zij leiding gegeven aan een van de grootste balletscholen in het oosten van Nederand. Ze is afgestudeerd aan de HBO Dansacademie Nel Roos te Amsterdam. Ze heeft jaren gedanst bij de balletgroep van het operagezelschap `Forum`. Daardoor kan ze al haar toneel ervaringen overbrengen op haar leerlingen. Wij zijn er dan ook blij mee dat Dorothee nog enkele van onze lessen geeft.